E-bikes worden steeds populairder

Deal Score0

elektrische-fietsEigenlijk is de titel dat E-bikes steeds populairder word een redelijke inkopper. De E-bike is namelijk nog maar een aantal jaar echt op de markt, dus het zou echt een flop zijn als ze niet elk jaar populairder zou worden toch.. Toch willen we hier wel even aandacht aan geven, want ondanks dat het voor de hand ligt dat de e-bike steeds populairder word onder senioren en/of mensen die wat slechter ter been zijn is er een nieuwe ontwikkeling gaande. Steeds meer mensen in de leeftijdsgroep van 25-45 zijn ook zeer geïnteresseerd aan het raken. Niet omdat ze lui zijn, maar meer om het gemak wat de e-bike met zich meebrengt. Tevens zijn er steeds meer bedrijven die hun werknemers d.m.v. een fietsplan een e-bike proberen te verkopen. Niet omdat ze hier aandelen in hebben, maar meer zodat de mensen hun auto meer laten staan. Het jaar 2016 is daarom een bijzonder goed jaar voor de e-bike en als je kijkt naar de fietsverkoop tot nu toe neemt het aandeel e-bikes dan ook bijzonder hard toe.

De e-bike anno 2016

De e-bike word steeds populairder onder vele Nederlanders door diverse omstandigheden, maar ook zeker doordat diverse fabrikanten leuke betaalbare modellen op de markt hebben gezet. In de fietsmarkt heb je een paar gevestigde merken die hoge kwaliteit fietsen maken en ook op de E-bike markt zijn gestart, maar je merkt toch dat dit een relatieve jonge markt is. Er zijn namelijk ook nieuwe spelers op de elektrische fietsmarkt gekomen die bijzonder goede e-bikes leveren. Bijkomend voordeel is doordat de verkopen toenemen er steeds meer hippe modellen op de markt komen. Waar je namelijk eerst de typische senioren fietsen had, kan je inmiddels ook bakfietsen, racefietsen, mountain bikes en urban bikes in het e-bike assortiment terugvinden.

E-bike financieren

De prijzen van een e-bike zijn nog steeds een hoge drempel voor velen. Hoewel de prijzen wel steeds meer dalen en er al een aantal e-bikes onder de 1000,- duiken, ben je toch wel een stuk meer dan dit kwijt als je een kwalitatief goede e-bike wilt hebben welke jaren vrolijk mee kan gaan. Niet iedereen heeft dit geld natuurlijk tot zijn beschikking voor een fiets en daarom zie je ook steeds meer alternatieven komen om een e-bike te financieren. Dat is ook een van de redenen waarom diverse bedrijven weer begonnen zijn met een fietsplan, of bereid zijn om er een op te starten. Vraag hiernaar bij uw werkgever als u interesse heeft. Daarnaast zijn er ook al diverse lease mogelijkheden voor een ebike. Ik ben hier niet meteen zo’n fan van omdat je een contract voor een aantal jaar aangaat, maar het voordeel bij veel van deze lease contracten is dat het onderhoud en de verzekering in de prijs zit. Hier heb je dan geen omkijken meer na.

Kortom de e-bike is in 2016 een populaire fiets geworden voor zowel de ouderen als de jongeren. De verwachting is dat deze trend zich in 2017 flink gaat doorzetten en als we kijken naar de aangekondigde modellen dan word 2017 een leuk jaar. De e-bike geeft je namelijk nog steeds de nodige beweging om fit en gezond te blijven, maar u heeft toch het gemak van de elektrische hulpmotor die ervoor zorgt dat fietsen een stuk lichter word! Bekijk ons huidige assortiment e-bikes eens op uw gemak of er wat voor u bij zit.

We will be happy to hear your thoughts

Plaats een reactie

Fietsen vergelijken
Registreren
Inloggen / Aanmelden
Wachtwoord opnieuw instellen