Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

E-bike online kopen

De e-bike oftewel de elektrische fiets is de fiets van tegenwoordig. Dit ziet u ook aan het feit dat elke fabrikant diverse modellen elektrische fietsen op de markt zet. De e-bike is al lang niet meer alleen voor ouderen die graag willen blijven fietsen, maar ook onder moeders en zelfs jongeren begint de e-bike bijzonder populair te worden. Je blijft namelijk nog steeds in beweging op de elektrische fiets, alleen je hoeft niet meer zoveel kracht te zetten op de trappers als je een beetje tegenwind hebt of een heuveltje op moet. Door de populariteit van de elektrische fiets zijn de prijzen ook enorm gedaald en kunnen we u zelfs e-bikes voor onder de 1000,- aanbieden welke kant en klaar thuisbezorgd worden. Bekijk ons aanbod e-bikes hieronder.

Waarom een elektrische fiets kopen?

Een elektrische fiets ook wel e-bike genoemd koop je niet zomaar dus het is belangrijk om op een paar zaken te letten. Waar je goed op moet letten voordat je een elektrische fiets gaat kopen is, waarvoor ga je de fiets voornamelijk gebruiken. Is het voor de korte stadsritjes welke je wat eenvoudiger wil gaan rijden, of wil je er ook complete tour tochten mee gaan maken waarbij je de hele rit trapondersteuning wilt krijgen? Grofweg kunnen we onze elektrische fietsen in de volgende categoriƫn indelen qua actieradius:

  • Normaal (tot 90km) – Deze elektrische fietsen zijn voorzien van een normale accu en als u uw fiets voornamelijk binnen de stad gebruikt voor een boodschapje en een visite hier en daar kunt u hiermee prima uit de voeten. De prijzen voor deze fietsen zijn het meest voordelig, zeker iets om rekening mee te houden.
  • Groot (tot ~145km) – Dit zijn de elektrische fietsen die een iets geavanceerdere motor hebben of simpelweg een zwaardere accu. Ten opzichte van de actieradius normaal zijn deze elektrische fietsen wat meer ingericht voor een grotere fietstocht. Dit merk je ook al vaak aan de bouw van de fiets en de extra’s.
  • Zeer groot (meer dan 150km) – Deze e-bikes zijn gemaakt voor de echte tour liefhebber. Het aanbod aan elektrische fietsen welke tochten tot boven de 150km is op dit moment nog minimaal, maar we voorzien dit jaar nog diverse nieuwe modellen komen, zeker ook in de sportieve fietsen komen er diverse modellen beschikbaar.

Naast de actieradius van een e-bike is het ook belangrijk om rekening te houden met het type motor wat erin zit. Waarschijnlijk zegt u het merk motor niets, en misschien het vermogen wat ze leveren ook niet. Dit hoeft u ook niet te weten, want wij proberen u aan de hand van de diverse specificaties als max. snelheid al goed aan te geven wat u van een e-bike kunt verwachten. Wat wel belangrijk is om te weten is waar de motor zit. De motor kan namelijk op drie plekken in de fiets zitten:

  • In het voorwiel – De goedkoopste techniek over het algemeen is deze, het voelt een beetje alsof je voortgetrokken word. Voor veel mensen is dit erg wennen en soms niet fijn, daarom is het belangrijk om een keer een proefrit te maken op een e-bike welke voorzien is van voorwielaandrijving.
  • In het achterwiel – Deze techniek word door veel mensen als bijzonder fijn ervaren. Het voelt alsof iemand je een duwtje in de rug geeft waardoor alles net even wat makkelijk gaat.
  • Middenmotor – Deze techniek is het meest natuurlijk qua trapondersteuning.