Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Een loopfiets is in Nederland steeds populairder aan het worden en dat is niet gek. Een loopfiets is namelijk de ideale manier om uw kind alvast voor te bereiden op fietsen. Ze leren namelijk hoe ze hun evenwicht moeten behouden, een stuur te gebruiken. Een kind is maar al te trots als ze op hun loopfietsje rondrijden, en ze krijgen een boost in zelfvertrouwen. Er zijn echter nogal wat verschillende loopfietsen in omloop. Als u alleen al kijkt naar het materiaal gebruik, wel of geen luchtbanden en wat voor zadel is nu ideaal. Bij ons vind u vele soorten loopfietsjes voor zowel binnen als buiten en voor diverse leeftijden.

Leeftijd van het kind Beenlengte van het kind Minimale zadelhoogte
1 jaar 20-28 cm 20-28 cm
1,5 jaar 23-28 cm 23-28 cm
2 jaar 28-33 cm 28-33 cm
2,5 jaar 34-37 cm 34-37 cm
3 jaar 38-45 cm 38-45 cm

Loopfiets vanaf 1 jaar

Vanaf het moment dat uw kind kan lopen kan het waarschijnlijk ook al op een loopfiets. Misschien nog niet een tweewieler loopfiets, maar er zijn ook een stuk stabielere loopfietsen met 3/4 wielen. Een loopfiets is net wat hoger dan een loopauto, en zeker bij kinderen die langzaam wat mobieler worden is een loopfiets ook vaak een stuk leuker. Wat veel mensen dan ook doen is een loopfiets kopen met 3 wielen. Deze zijn namelijk op een gegeven moment om te bouwen naar een tweewieler door de achterbanden naar elkaar te zetten waardoor u niet na een half jaar de loopfiets al weg moet doen. Het is hierbij puur afhankelijk hoe uw kind zich ontwikkeld. Het ene kind zal al met 1,5 tweewieler kunnen rijden en het andere kind wil toch meer zekerheid en zal pas met een jaar of 2 aan een tweewieler toe zijn. Een loopfiets is in ieder geval de perfecte fiets voor uw kind om te leren fietsen.

Loopfiets vanaf een jaar of 2

Als uw kind 2 a 2,5 jaar oud is dan gaat deze toch al naar de wat grotere loopfiets toe met een zadelhoogte van 34-37 cm. Zeker als uw kind al een loopfiets heeft gehad zal deze loopfiets veel intensiever gebruikt worden en ook de snelheid zal nu echt erin gaan komen. Daarom raden we ook aan om een loopfiets met luchtbanden te kopen. Deze kunnen namelijk nog steeds binnen gebruikt worden als u de ruimte ervoor heeft, maar vooral ook buiten op straat. Ideaal om uw kind mee te nemen voor een stukje wandelen, de hond uitlaten of even winkelen. De merken Puky en Kettler zijn hierin een echte aanrader.